Neem direct contact op

Outplacement

Als werknemer krijg je soms te maken met (dreigend) ontslag. Outplacement is dan een effectieve manier om snel een nieuwe baan te vinden. In een outplacementtraject ontdek je je eigen kwaliteiten en word je geholpen bij het vinden van een nieuwe baan die hierop aansluit. Bij Ergonad kun je vertrouwen op de coaching van een adviseur die je van A tot Z in dit traject begeleidt.

afbeelding

Waarom een outplacementtraject?

Er kunnen verschillende situaties zijn waarin outplacement de beste optie is. De directe aanleiding is meestal (dreigend) ontslag. Vanwege de wettelijk vastgelegde verantwoordelijkheid tot goed werkgeverschap biedt de werkgever tegenwoordig vaak een outplacementtraject aan. In bepaalde gevallen, zoals bij een reorganisatie of verhuizing van het bedrijf, is zo’n traject zelfs verplicht.

Outplacement coaching heeft als doel om jou zo snel mogelijk een nieuwe baan te laten vinden bij een andere werkgever. Aan bod in het traject komen onder meer het verwerken van het ontslag, het leren kennen van de eigen kwaliteiten en training in solliciteren en het zoeken van werk. Je krijgt alle tools aangereikt die nodig zijn om zelf je nieuwe droombaan te vinden.

Wat zijn de kosten voor outplacement?

Een outplacementtraject is niet goedkoop, maar de kosten zijn in principe voor de werkgever. Hoe hoger je salaris als werknemer, hoe hoger doorgaans ook de kosten voor de outplacement coaching. Een hoger salaris maakt het soms namelijk lastiger om snel een nieuwe baan te vinden. Bij ontslag heb je altijd recht op een transitievergoeding, waarvan je de outplacement ook zelf kunt betalen.

Wellicht lijkt het verleidelijk om van de transitievergoeding iets anders te kopen. Outplacement is echter verreweg de beste investering in je toekomst, omdat je de kosten ervan bij het vinden van de juiste baan ruimschoots terugverdient. Ook verzeker je jezelf hiermee van meer voldoening in je nieuwe werk, waarvan je tot in lengte van jaren plezier hebt.

Outplacement coaching bij ontslag

Outplacement coaching van Ergonad is dan ook de ideale stap bij (dreigend) ontslag of een reorganisatie. Wij onderscheiden ons met een individuele aanpak, waarbij een sterke focus op jouw bijzondere talenten centraal staat. Onze ervaren coaches zijn zonder uitzondering ouder dan 50 jaar en kunnen zich hierdoor goed inleven in jouw huidige situatie.

Wil jij meer weten over de kosten en mogelijkheden van een outplacementtraject? Aarzel dan niet en vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Op basis van jouw persoonlijke wensen en doelstellingen vertelt een van onze coaches jou graag meer over outplacement. Maak nu een afspraak via 06 516 951 68 of info@ergonad.nl.