Neem direct contact op

Re-integratie tweede spoor

Ziekte is een van de vervelendste dingen die je als mens en werknemer kan overkomen. Dat geldt zeker als je langdurig uit de roulatie bent. In sommige gevallen kan het zijn dat je je voormalige werkzaamheden bij terugkeer niet meer goed kunt uitvoeren. In dat geval is re-integreren bij een andere werkgever een alternatief. Dit staat ook wel bekend als re-integratie tweede spoor.

afbeelding

Waarom re-integratie tweede spoor?

Na uitval wil je als werknemer vaak zo snel mogelijk weer aan de slag. Deze re-integratie kan bij je huidige werkgever (eerste spoor) of bij een andere werkgever (tweede spoor). Volgens de Wet Verbetering Poortwachter moet eerst worden onderzocht of je in staat bent om je oude functie weer op te pakken. Lukt dit niet? Dan moet de werkgever je een andere passende functie aanbieden.

Als het niet lukt om passende arbeid te vinden bij je huidige werkgever, komt re-integratie tweede spoor in beeld. Een 2e spoortraject volgt doorgaans dan ook na een 1e spoortraject en wordt tussen de 8e en 52e week van de uitval ingezet. Bemiddeling door een gespecialiseerde partij zoals Ergonad vergroot de kans op een snelle re-integratie aanzienlijk.

Wat schrijft de Wet Verbetering Poortwachter voor?

Niet alleen als werkgever, maar ook als werknemer heb je bepaalde plichten. Al deze verplichtingen worden omschreven in de Wet Verbetering Poortwachter. Zo moeten de werkgever en werknemer binnen 8 weken na ziekmelding een Plan van Aanpak opstellen. Bij dreigend langdurig verzuim moet vervolgens ook een re-integratiedossier worden bijgehouden.

Ergonad is gespecialiseerd in WVP-trajecten en alle zaken die hierbij komen kijken. Denk hierbij aan persoonlijke ontwikkeling, loopbaancoaching, empowerment, sollicitatietraining, arbeidsmarktkennis, netwerken, regelingen en subsidies. In geval van een re-integratie tweede spoor begeleiden we jou van A tot Z totdat je succesvol een nieuwe baan hebt gevonden.

Meer weten over een WVP- of 2e spoortraject?

Wil jij dat jouw 2e spoor re-integratie optimaal verloopt? Dan is het tijdig inschakelen van Ergonad een verstandig idee. Wij leggen de focus op wat jij wel kunt in plaats van niet meer kunt en beschikken over een groot netwerk in de regio. Bovendien zijn al onze loopbaancoaches ouder dan 50 jaar, waardoor ze over veel ervaring beschikken en begrip kunnen opbrengen voor jouw situatie.

Graag informeren wij je uitgebreid verder over de mogelijkheden, kosten en subsidie voor een 2e spoor- of WVP-traject. Re-integratie tweede spoor kan ervoor zorgen dat jij het plezier en de voldoening in je werk weer terugvindt. Meer weten? Maak nu een afspraak via 06 516 951 68 of stuur een mail naar info@ergonad.nl.